shopping_bag
0

VÅR STORY

Historien bakom vår unika tyngdfilt i ull är att jag som psykolog både i samtal med klienter och kollegor har upplevt vilka positiva effekter en tyngdfilt kan ha för vår förmåga att slappna av och komma ner i varv. Ur denna erfarenhet tog min dröm om att ta fram en alldeles egen tyngdfilt form. Jag ville ta fram en tyngdfilt som jag själv skulle vilja använda. Viktiga ledord i mitt arbete var att den nya tyngdfilten skulle vara riktigt bra i sin funktion, samtidigt skulle den vara lätt att hantera i hemmet, den skulle också vara vacker att se på och i miljövänliga och sköna material.

För att ta steget från vision till färdig filt så har samarbetet med Klippans Yllefabrik varit ovärderligt. De trodde genast på idén om en ny sorts tyngdfilt, vilket ytterligare stärkte min tro och drivkraft om en ”ny generation” tyngdtäcke, vilket resulterat i en tyngdfilt i härlig ekologisk ull.

När Wesomnias tyngdfilt i ull väl var färdig kändes det fantastiskt roligt. Att ha lyckats kombinera mina erfarenheter från psykologarbetet, dvs hur viktigt det är med stunder av stillhet, återhämtning och en fungerande sömn för att bibehålla hälsan, med mina rent privata tankar om hur jag ville att en tyngdfilt skulle kännas och fungera i hemmet. I mitt hem!

Att kunna vara med och hjälpa människor att på naturlig väg minska upplevelse av stress, lättare slappna av och kanske kunna sova bättre känns väldigt roligt, men också oerhört viktigt. Min förhoppning är att många ska kunna ha sin Wesomnia tyngdfilt att tacka för mindre stress, ökad förmåga till återhämtning och att den ska bringa många sköna stunder av avkoppling i din vardag!