10 saker att lägga till i din morgonrutin

Har du någonsin lagt märke till att dina morgonvanor kan sätta tonen för resten av dagen? Att börja dagen med positiva och hälsosamma vanor kan ha en djupgående påverkan på ditt humör, energinivå och produktivitet. Att få till en bra morgonrutin kan ta tid (tyvärr är inte alla morgonmänniskor) och självklart kan din morgonrutin kan variera. Med det sagt finns det vissa saker du kan prova lägga till i din rutin för att hjälpa dig att starta dagen på bästa sätt. I den här bloggposten kommer vi att utforska tio saker du kan lägga till i din morgonrutin för att hjälpa dig att börja dagen på rätt sätt.

1. Drick ett glas vatten

Innan du tar din första kopp kaffe, drick ett stort glas vatten för att hjälpa till att återfukta din kropp efter en lång natts sömn. Detta kan också hjälpa till att starta igång  din ämnesomsättning och ge dig en energikick.

2. Meditation eller mindfulness

Ta några minuter varje morgon för att meditera eller utöva mindfulness. Detta kan hjälpa till att minska stress och ångest samt förbättra din mentala klarhet och fokus för dagen som ligger framför.

The Shift är ett perfekt verktyg för den som vill ha en enkel andningsövning på morgonen. Läs mer om The Shift.

3. Stretcha eller gör några lätta övningar

Att göra några lätta stretchövningar eller träning på morgonen kan hjälpa till att väcka din kropp och få igång blodcirkulationen. Detta kan också hjälpa till att förbättra ditt humör och energinivåer för dagen.

4. Planera din dag

Ta några minuter varje morgon för att planera din dag och sätta dina prioriteringar. Detta kan hjälpa dig att känna dig mer fokuserad och organiserad under hela dagen. 

Har du svårt att planera och strukturera tidigt på morgonen kan du exempelvis använda en Productivity Planner

5. Bädda din säng

Genom att börja din dag med att bädda din säng kan du känna en känsla av att ha uppnått något. Det kan hjälpa dig att känna dig mer organiserad och produktiv under resten av dagen.

6. Ta en kall dusch

Att ta en kall dusch på morgonen kan vara ett effektivt sätt att väcka kroppen och ge dig en riktig energikick. Det kan också hjälpa till att förbättra din cirkulation och öka din mentala fokus.

7. Lyssna på uppiggande musik eller en podcast

Att lyssna på musik eller en podcast som får dig på glatt humör kan hjälpa till att höja ditt morgonhumör och motivation för dagen. Känner du för det är det alltid bra att ta några danssteg. När vi dansar ökar nämligen hormonet endorfin som gör oss glada. 

8. Öva på tacksamhet

Ta några minuter varje morgon för att reflektera över vad du är tacksam för i ditt liv. Detta kan hjälpa dig att skifta ditt mindset i en mer positiv och optimistisk riktning. 

9. Skriv dagbok

Att ta några minuter varje morgon för att skriva i en dagbok kan hjälpa dig att reflektera över dina tankar och känslor och sätta en positiv ton för dagen.

Tycker du det är svårt att skriva på fri hand finns det guidade dagböcker som Mahara Mindfulness och Five Minute Journal att använda sig av. 

10. Koppla bort tekniken

Är du en av dem som kollar mailen det första du gör när du vaknar? Ge dig själv en paus från tekniken på morgonen och fokusera på att vara närvarande i nuet. Detta kan hjälpa till att minska stressen och förbättra din mentala klarhet och fokus inför dagen som ligger framför.

 

 

Denna artikel är endast avsedd för informationsändamål, även om och oavsett om den innehåller råd från läkare och andra medicinska yrkesutövare. Denna artikel är inte, och är inte heller avsedd att vara, en ersättning för professionell medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling och bör aldrig användas som ett specifikt medicinskt råd.

Life Style Routines Wellness

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

The Wellness Journal

RSS
Life Style Routines Self-Growth

Creating Good Habits: The Way to Make it Stick

Habits are an essential part of our daily lives. They are the behaviors we repeat automatically without even thinking about them. But not all habits...

Läs mer
Routines Wellness

Spring Into Wellness: A Challenge for a Healthier You

Spring is a time of renewal and rejuvenation, making it the perfect season to focus on your wellness goals. Whether you're looking to improve your...

Läs mer