Change the mood with aromatherapy

Doft och humör är intimt sammankopplade. Somliga dofter framkallar en känsla 

av lugn och välbefinnande hos oss medan andra dofter kan väcka mindre behagliga känslor. Många av oss har även tydliga minnen kopplat till olika dofter.

Doften av kanelbullar som får tankarna att färdas till mormors kök, eller doften av hav som väcker minnen från sommarlov. Att känslor uppstår när vi känner en viss doft beror på att vårt “doftsystem” aktiveras och stimulerar områden i hjärnan som bearbetar känslor och minnen. 
Att använda eteriska oljor i sitt hem kan vara ett sätt att påverka ditt humör och dina känslor genom doft. Eteriska oljor kan besitta olika egenskaper som bidrar till olika sinnesstämningar. Vanliga egenskaper som eteriska oljor kan besitta är; uppiggande, lugnande, grundande och föryngrande.

SHOP DIFFUSERS & OILS

 

Energigivande oljor

Bergamott: Bergamott är känt för att höja humöret och bidra till minskad stress. Oljan har även antiinflammatoriska, antiseptiska och sammandragande egenskaper. 

Grapefrukt: Grapefrukt är känt för att vara en naturlig energigivare och humörhöjare. Dess fräscha, upplyftande doft kan bidra till att minska stress. En perfekt olja att starta dagen med. 

Pepparmynta: Pepparmynta innehåller antiinflammatoriska, antimikrobiella, antiseptiska och sammandragande egenskaper. Pepparmynta är känt för att kunna lindra muskel- och ledvärk, huvudvärk och illamående. Dessutom kan den bidra till ökad energi.

Lugnande oljor

Lavendel: Lavendel är känt för att ha många positiva egenskaper. Den är full av antiseptiska, svampdödande, antimikrobiella egenskaper, vilket gör den till en av de mest mångsidiga eteriska oljorna och ett måste i varje hem. Dess doft är känd för att kunna lugna, lindra stress och bidra till god sömn.

Ylang-Ylang: Doften av Ylang-Ylang sägs kunna bidra till ökat lugn och minskad stress samt ångest. Oljan kan även ha positiva effekter på hud och hår. 

Vetiver: Vetiver är en doft som ofta används i parfymer och som är känd för dess uppfriskande och avslappnande egenskaper. 

SHOP DIFFUSERS & OILS

 

Grundande och föryngrande oljor

Patchouli: Doften av patchouli är känd för att ha en jordande och balanserande effekt på känslor våra känslor. Den kan bidra till återhämtning av huden och sägs ha en egenskaper som minskar uppkomsten av rynkor, ärr och bristningar.

Black Pine: Gran påstås främja sinnesro och andning genom sin naturliga doft som för tankarna till en lummig skog. Att att känna doften av naturen är något som har en positiv och renande effekt på många av oss.

VISIT SHOP

 

*Denna artikel är endast avsedd för informationsändamål. Den är inte en ersättning för professionell medicinsk rådgivning och behandling och bör inte heller ses som en ersättning för det. 
Tillbaka till blogg