The secret of good sleep habits: Three simple tips

Att hantera dålig sömnkvalitet kan vara en utmaning för vissa av oss (minst sagt), men om du inte lider av allvarliga sömnproblem finns det tre enkla saker du kan prova för att förbättra din sömn. Vi vet att det kan vara svårt att bryta gamla mönster och etablera en ny vana, men lita på oss när vi säger att det faktiskt kan göra stor skillnad.

Försök att träna regelbundetDetta hjälper oss eftersom motion naturligt gör dig trött på natten och även hjälper till att minska stress, ångest och depressiva symtom på ett naturligt sätt. Men kom ihåg att undvika att träna för sent på kvällen eftersom det kan göra att du känner dig piggare.
Om du är en person som har svårt att komma igång med din träning kan promenader vara ett bra sätt att bränna av lite energi under dagen. Försök att komma ut i dagsljuset för att få i dig lite D-vitamin.


Din kvällsrutin


En bra kvällsrutin kan göra stor skillnad. Försök att hitta saker som får dig att slappna av, till exempel att ta ett bad, läsa en bok, meditera eller göra avslappnande yoga. Prova vad som helst som fungerar för dig för att slappna av, känna dig lugn och "trygg".


Bye bye sängfösare


Försök att inte dricka alkohol, kaffe eller svart te sent på kvällen. Koffein har en riktigt långvarig effekt på kroppen, varför det kan vara en bra idé att dricka din sista kopp runt tre på eftermiddagen.

Hur är det med alkohol? Alkohol kan göra det lättare att somna, men det skadar verkligen din sömnkvalitet och förstör din djupa sömn som är så viktig för ditt minne och din hälsa.

Prova dessa tre små förändringar i några veckor och se om du märker någon skillnad.

*This article is for information purposes only. It is not a substitute for professional medical advice and treatment, nor should it be considered a substitute for it.

 

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

The Wellness Journal

RSS
Wellness

"A goal without a plan is just a wish" Kraften i enkla vanor

  Våga drömma stort! Något de flesta av oss hört sedan vi var små. Vi drömmer kanske om ett stort hus på landet, att springa...

Läs mer
Wellness

Nytt år, nytt mindset!

Januari är en tid för reflektion och eftertanke. När det nya året börjar kan det kännas lockande att göra lite av en personlig inventering. Vad...

Läs mer