Nytt år, nytt mindset!

Januari är en tid för reflektion och eftertanke. När det nya året börjar kan det kännas lockande att göra lite av en personlig inventering. Vad vill du utveckla, fokusera på och dina mål? Kanske är det dags för nya rutiner som ökar ditt välbefinnande? För att skapa utrymme för frigöra tid och plats för förändring kan det vara bra att göra reflektera över ditt liv, både fysiska och mentala delarna. Nedan finns några tips som kan hjälpa dig att börja det nya året på bästa sätt och hitta skönhet och frihet i enkla, avsiktliga och konsekventa dagliga ritualer.

Se över dina mål


Först och främst bör du se över dina mål, intentioner och livsvisioner. Pressen att sätta upp stora, djärva mål kan ofta få oss att tappa bort det som verkligen är viktigt. Reflektera över de mål du satt upp för det nya året och fråga dig själv: Behöver du nya mål eller är du redan på en bana som känns lustfylld och hållbar? Vilket är ditt långsiktiga livsmål och hur närmar du dig det? Är dina intentioner och visioner för det nya året i linje med dina dagliga handlingar?

Gör en "happy list"


När du reflekterar över dina mål är det också viktigt att skapa en "happy list" eller glädjelista med alla saker du vill göra under de kommande 12 månaderna. Den här listan kan fungera som en påminnelse om att föra in mer glädje och kul i ditt liv. Några idéer för din glädjelista kan vara platser du vill besöka, upplevelser du vill ha, hobbies du vill ägna dig åt, böcker eller poddar du vill lyssna på, ny mat du vill prova och människor du vill tillbringa mer tid med.

Kanske är det dags för en storstädning?


En annan viktig aspekt av att ställa om dina system är att rensa upp i ditt liv. Att omfamna minimalism som en livsstilsfilosofi kan hjälpa dig att fokusera på det som verkligen tillför värde till ditt liv. Reflektera över din dagliga rutin och identifiera vad som fungerar och inte fungerar för dig. Var medveten och avsiktlig när du rensar upp i din dagliga rutin och inför nya eller uppgraderade system och vanor som kan skapa harmoni i ditt liv. Överväg att införliva rutiner som tacksamhet, self care och att bygga meningsfulla relationer.
Ta dig dessutom tid att rensa upp i ditt fysiska utrymme också. Organisera din garderob och dina förvaringsutrymmen, donera saker du inte längre behöver och rensa upp i din teknik. Att omorganisera ditt utrymme kan ge dig en nystart och hjälpa dig att mentalt ställa om inför det nya året.Genom att fokusera på självreflektion när det kommer till dina vanor kan du bana vägen för ett nytt år och ny välgörande vanor.

 

Att prioritera konsekvens och framsteg framför perfektion och snabba vinster kan hjälpa oss att fokusera på vem och vad som verkligen betyder något i vårt liv, anpassa våra dagliga handlingar till vår vision för 2023 och skapa utrymme för  positiv förändring. 

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

The Wellness Journal

RSS
Wellness

"A goal without a plan is just a wish" Kraften i enkla vanor

  Våga drömma stort! Något de flesta av oss hört sedan vi var små. Vi drömmer kanske om ett stort hus på landet, att springa...

Läs mer
Life Style

Hur du får saker gjorda när du inte känner för det: En kort guide för att nå dit

  Vi har alla dagar då det känns omöjligt att komma upp ur sängen och göra någonting. Dagar då vår energi och motivation känns som...

Läs mer