Productivity 101: How to break the habit of procrastination

 

Känner du ofta att du skjuter upp viktiga uppgifter till sista minuten? Känner du dig som om du inte är lika produktiv som du skulle kunna vara? Att skjuta upp saker kan verkligen döda produktiviteten, men det goda nyheten är att det är en ovana som går att bryta. I detta inlägg delar vi några tips om hur du slutar skjuta upp och blir mer produktiv.

Sätt tydliga mål

En av huvudorsakerna till att människor skjuter upp saker är att de inte har en tydlig idé om vad de vill uppnå. Att sätta tydliga mål kan hjälpa dig att hålla fokus och motivera dig. Se till att dina mål är specifika, mätbara och realistiska. Skriv ner dem och gå igenom dem ofta.

Har du svårt att prioritera rätt kan du använda en Productivity Planner. Productivity Plannern är en dagbok baserad på Planner's Focus Time-teknik och innehåller en månadskalender, extra utrymme för anteckningar och ett dagsschema med prioriteringsordning. Köp Productivity Planner här

Dela upp uppgifter i mindre delar

Ibland kan tanken på att ta itu med ett stort projekt vara överväldigande. Dela upp projektet i mindre, mer hanterbara delar. Detta kommer att göra projektet mindre skrämmande och hjälpa dig att göra framsteg snabbare.

Skapa en tidplan

Skapa en tidsplan för dig själv och håll fast vid den. Avsätt specifika tider för arbete och pauser. Se till att boka in tid för avkoppling också. Detta hjälper dig att undvika utmattning och hålla motivationen uppe.

Eliminera distraktioner

Distraktioner kan döda produktiviteten. Stäng av dina telefonnotiser, stäng ner din e-post och stäng av sociala medier medan du arbetar. Detta hjälper dig att hålla fokus och göra mer på kortare tid.

Belöna dig själv

Att belöna dig själv för att slutföra uppgifter kan vara ett bra sätt att hålla motivationen uppe. Skapa ett belöningssystem för dig själv. Till exempel, unna dig din favoritsnack efter att ha slutfört ett projekt eller ta en paus för att titta på din favorit-tv-serie.

Studier har visat att att skjuta upp saker kan leda till ökad stress och minskad produktivitet. En studie publicerad i tidskriften Journal of Social Psychology visar att skjuta upp saker är kopplat till högre stressnivåer och lägre välbefinnande. En annan studie publicerad i tidskriften Frontiers in Psychology visar att att ta pauser faktiskt kan förbättra produktiviteten och kreativiteten.

Så, medan det är viktigt att hålla fokus och undvika att skjuta upp saker, är det också viktigt att ta pauser och ladda batterierna. Genom att följa de tips som beskrivs ovan kan du bryta vanan att skjuta upp saker och bli mer produktiv.

 

Denna artikel är endast avsedd för informationsändamål, även om och oavsett om den innehåller råd från läkare och andra medicinska yrkesutövare. Denna artikel är inte, och är inte heller avsedd att vara, en ersättning för professionell medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling och bör aldrig användas som ett specifikt medicinskt råd.
Life Style Routines

← Older Post Newer Post →

The Wellness Journal

RSS
Life Style Routines Self-Growth

Creating Good Habits: The Way to Make it Stick

Habits are an essential part of our daily lives. They are the behaviors we repeat automatically without even thinking about them. But not all habits...

Read more
Routines Wellness

Spring Into Wellness: A Challenge for a Healthier You

Spring is a time of renewal and rejuvenation, making it the perfect season to focus on your wellness goals. Whether you're looking to improve your...

Read more