shopping_bag
0

Wesomnia Sturegallerian

Slutligen har vi öppnat dörrarna för Wesomnias pop-up i Sturegallerian, Stockholm. Wesomnias popup är inte en vanlig butik, utan en plats för återhämtning och avkoppling. Butiken är omsorgsfullt inredd i samarbete med Pella Hedeby, där vårt fokus ligger på hållbara material och fokus på individen. Här är du välkommen att ställa frågor och uppleva effekten av Wesomnia viktfiltar. Vi har öppet mån-fre 10-19, lör 10-17 och sön 12-17. Hoppas att se dig! Ulrika & Emma

Story

Historien bakom vår unika viktfilt i ull är att jag som psykolog, både i samtal med klienter och kollegor har upplevt vilka positiva effekter en tyngdtäcke kan ha för vår förmåga att slappna av och komma ner i varv. Från denna erfarenhet kom min dröm om att utveckla min egen viktfiltform. Jag ville ta fram en viktfilt som jag själv skulle vilja använda. Viktiga nyckelord i mitt arbete var att den nya tyngdtäcket skulle vara riktigt bra i sin funktion, samtidigt som det skulle vara lätt att hantera hemma, det skulle också vara vackert att titta på och i miljövänliga och bekväma material. För att ta steget från vision till färdig filt har samarbetet med Klippans Yllefabrik varit ovärderligt. De trodde omedelbart på idén om en ny typ av viktfilt, vilket ytterligare förstärkte min tro och driv för en "ny generation" viktfilt, vilket resulterade i en viktfilt i härlig ekologisk ull. När Wesomnias filt av ullfilt var klar kändes det fantastiskt roligt. Efter att ha lyckats kombinera mina erfarenheter från en psykologs arbete, det vill säga hur viktigt det är med stilla stunder, återhämtning och fungerande sömn för att bibehålla hälsan, med mina rent privata tankar om hur jag ville att en viktfilt skulle känna och arbeta hemma . I mitt hem! Being able to help people naturally reduce the experience of stress, relax more easily and perhaps be able to sleep better feels very fun, but also extremely important. My hope is that many will be able to have their Wesomnia weight blanket to thank for less stress, increased ability to recover and that it will bring many wonderful moments of relaxation in your everyday life!

Hållbar design

Wesomnia tyngdfiltar har vuxit fram ur en vision om att skapa en tyngdfilt som håller en riktigt hög nivå vad gäller funktion och material. Vid materialval och utformning har vi haft miljömedvetenhet och en önskan om enkel estetik som ledstjärna. Att valet föll på ull var något som växte fram ur vår uppskattning av ekologiska, naturnära material. Den ekologiska lammullen är helt fri från pesticider och inga kemikalier eller antibiotika används vid uppfödningen av lammen. Dessutom har ullen helt unika egenskaper, den värmer i kyla och svalkar i värme- dess temperaturreglerande egenskaper gör att den värmer vid kyla och ”andas” vid värme. Ullen är lättskött, självrenande, skrynklar inte så lätt och är 100% återvinningsbar. Dessutom är den svårantändlig och flamsäker. Vi har valt att fylla våra filtar med svenskt vetekorn i ett återkommande vågmönster. Detta för att olika delar av kroppen får den tyngd och beröring som vi eftersträvar. Att vi slutligen valde att låta vår tyngd utgöras av vetekorn var att vi även här strävar efter en naturlig enkelhet, med fokus på upplevelse, helhet och miljö. Vetekornen är thermoseedbehandlade och CE-märkta genom läkemedelsverket för att garantera miljövänlighet och hälsokrav.

Vilken tyngd bör jag välja?

Vår tyngdfilt är utformad för att passa vuxna personer och finns i dagsläget i vikterna 5 kg och 10 kg. Att välja en lite tyngre filt kan för vissa kännas bättre och förstärka känslan av att vara omhållen, lugnad och trygg - lite som en kram. Vill du ha en mindre filt som endast täcker delar av kroppen, så rekommenderar vi vår lättare och mindre filt. Även barn kan ha positiva effekter av våra tyngdfiltar och vi rekommenderar då vår mindre och lättare filt på 5 kg. Vi avråder från att använda vår tyngdfilt till små barn (under 5 år). Personer med särskilda besvär där det kan vara oklart om personen själv är stark nog att på ett enkelt vis ta av sig filten. Har du andningssvårigheter, astma, hjärtproblem så rekommenderar vi att du rådgör med din läkare innan användning.

Wesomnia Sturegallerian

Äntligen har vi öppnat upp dörrarna för Wesomnias pop-up i Sturegallerian, Stockholm. Wesomnias pop-up är ingen vanlig butik, utan en plats för återhämtning och avkoppling. Butiken är omsorgsfullt inredd i samarbete med Pella Hedeby, där vårt fokus ligger på hållbara material och fokus på individen. Hit är du välkommen för att ställa frågor och uppleva effekten av Wesomnia tyngdfiltar. Vi håller öppet mån-fre 10-19, lör 10-17 och sön 12-17, oktober till och med december 2020. Hoppas vi ses! Ulrika & Emma